دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی | رشتهها، امکانات و تجهیزات
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی دوم خرداد ۱۳۶۴ در بستر تاریخ شهر دارالصفای خوی که فرش زمردگونه از تاردوپود علم و ایمان است، مانند شجره طیبه رایحه خوش، اندیشه امید به فرداهای زیبا و توسعه را در ثمرات خود عرضه کرد و نام زیبای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی را منظرگاه تجلی شور و امید ساخت.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برای نخستین بار در بطن هنرستان شهید رجایی خوی با چهار رشته کارشناسی و کاردانی با ۱۹۵ نفر دانشجو به ریاست آیتالله محمدصادق نجمی راهاندازی و آغاز به کار کرد و امروز بهعنوان یکی از قطبهای دانشگاهی بزرگ در شمال غرب کشور مطرح است. اکنون این واحد دانشگاهی به ریاست علی باقرزاده با درجه بسیار بزرگ حاصل خدمات چندساله همکارانی بوده که عشق را در زوایای دانایی و توانایی جستوجو کردند و ماحصل تلاش آنان امکانات و زیرساختهایی است که منشأ خدمات ارزنده به جامعه علمی و دانشگاهی هستند.
مجموع کل مساحت ساختمانهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی:
ساختمانهای احداثشده ۵۲ هزار و ۳۶۲ متر مربع و فضای سبز احداثشده ۲۴ هزار و ۸۰۰ متر مربع است.
امکانات بالقوه رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی برای ارائه خدمات به دانشجویان و استادان:
خوابگاه دانشجویی خواهران با ظرفیت اقامت ۶۰۰ نفر و به مساحت ۳۲۰ متر مربع، مجتمع رفاهی با سوئیتهای مجزا ۲ هزار و ۹۸ متر مربع، سالنهای غذاخوری با ظرفیت پذیرش سرویسدهی همزمان ۷۰۰ نفر ۹۷ مترمربع، نانوایی سالن ورزشی مجهز و دارای امکانات برای تمام رشتههای ورزشی دارای فضای سبز برای گذراندن اوقات فراغت دارای پارکینک دارای مسجد مستقل برای ادای فرایض دینی و مذهبی و اجرای مراسم به مساحت هزار و ۷۸۰ متر مربع، دارابودن یک سالن آمفیتئاتر به مساحت ۲۲۰ متر مربع به ظرفیت ۲۰۰ نفر و دو اتاق جلسه هرکدام به ظرفیت ۳۰ نفر.
معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی:
- امور مربوط به شهریه و وامهای دانشجویی خاص
۱- دریافت شهریه از دانشجویان بابت شهریه ثابت و متغیر.
۲- تسویه حساب دانشجویان هنگام مراجعه به جهت فارغ التحصیلی.
۳- اعمال تخفیف برای شهریه دانشجویان از بابت: تخفیف ممتاز .علمی، تخفیف ۱۰۰ درصد برای مقطع کاردانی و کارشناسی، ۵۰ درصد برای مقطع ارشد و دکتری و تخفیف ازدواج، تخفیف ریاست جهت انصراف از تحصیل.
۴- اعمال گردش مالی برای دانشجویان ۱۰۰ درصد تخفیف (زیر پوشش بنیاد شهید) و ۲۰ درصد تخفیف برای دانشجویان (زیر پوشش بهزیستی) و نامه برای مابقی شهریه به واحد مربوط.
۵- امور مربوط به دانشجویان بابت برگه انتخاب واحد و ... .
۶- راهنمایی دانشجویان برای تقسیط شهریه متغیر.
۷- راهنمایی دانشجویان برای ورود به نرمافزار آموزشیار از بابت مالی.
حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی:
ازجمله بخشهای مهم دانشگاه است که به مسائل، مشکلات و امور رفاهی دانشجویان میپردازد. این حوزه با تأکید بر حل مشکلات دانشجویان و ایجاد امکانات رفاهی ازجمله ایجاد و تأمین خوابگاههای دانشجویی، سلفسرویس، ایجاد مرکز مشاوره، رسیدگی به امور انضباطی دانشجویان، نقل و انتقالات دانشجویی، امور فوقبرنامه و تربیتبدنی، بیمه حوادث دانشجویی، امور صدور کارتهای دانشجویی و ... بستر مناسبی را برای تسهیل در انجام سایر امور واحد فراهم میکند. فعالیتهای این حوزه به موازات سایر فعالیتهای حیاتی واحد از بدو راهاندازی و شکلگیری این واحد شروع و با وجود اینکه در دورههای مختلف با نوساناتی چند روبهرو بوده؛ اما با تفکیک این حوزه از حوزه آموزشی ابعاد کمی و کیفی خود را به بهترین نحو گسترش داده است.
مشخصات خوابگاه دانشجویی:
خوابگاه دانشجویی شهیده بنتالهدی صدر سال ۱۳۷۲ در زمینی به وسعت هزار و ۱۵۰ مترمربع و با زیربنای کل ۵ هزار و ۵۷۰ متر مربع در پنج طبقه کلنگزنی شده و سال ۱۳۷۷ به بهرهبرداری رسید. مساحت هر طبقه هزار و ۱۵۰ متر مربع بوده و مساحت ساختمان و محوطه آن ۱۴ هزار و ۱۵۰ متر مربع است.
- مساحت کل زیربنای ساختمان: ۵ هزار و ۵۷۰ مترمربع
- تعداد طبقات ساختمان: ۵ طبقه
- تعداد اتاقهای مستقل ساختمان: ۸۰ اتاق
-امکانات موجود: نمازخانه، سالن ورزشی، سالن مطالعه، سالن تلویزیون و ... .
- ظرفیت خوابگاه: هر طبقه ۱۵۰ نفر و در کل ۶۰۰ نفر است.
مشخصات سلفسرویس:
۹۸ متر مربع سالنهای غذاخوری با ظرفیت پذیرش سرویسدهی همزمان ۷۰۰ نفر.
اداره تربیتبدنی:
واحد خوی با توجه به ظرفیتهای لازم همواره در مسابقات ورزشی دانشجویان حضور فعال و شایسته داشته است که کسب عنوانهای مختلف دلیل این ادعاست. جذب دانشجویان ورزشکار در تیمهای مختلف ورزشی، برگزاری اردوهای ورزشی و مدیریت امکان ورزشی از مسئولیتهای این اداره است.
سالنهای ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی:
مرکز مشاوره دانشجویی:
این دفتر زیر نظر کارشناسان و مشاوران دانشگاه در راستای ارتقا سطح بهداشت روانی، مذهبی، تحصیلی و خانوادگی دانشجویان انجام وظیفه میکند.
حوزه فرهنگی:
ستاد اقامه نماز:
توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، تعمیر و بهسازی و تجهیز نمازخانه، برپایی مراسم جشن تکلیف (فرزندان) کارکنان و استادان، برگزاری مسابقات نقاشی مرتبط با نماز (فرزندان) کارکنان و استادان، نشستهای فرهنگی، اجتماعی با موضوع نماز، برگزاری مسابقات فرهنگی، اجتماعی برای کارکنان و استادان، برگزاری مسابقات فرهنگی، اجتماعی با موضوع نماز برای خانواده کارکنان، تهیه و توزیع محصولات فرهنگی، ترغیب و تشویق جهت مشارکت دانشگاهیان در اقامه نماز، انتخاب و تشویق فعالان و مروجین نماز، برپایی نمایشگاه فرهنگی، علمی، هنری، برگزاری گفتمان یا نشست دانشجویی، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ احکام و مسائل شرعی و رفع شبهات دینی- مذهبی، برگزاری جشنواره، برپایی همایش فرهنگی، اجتماعی، علمی و هنری با موضوع نماز، تهیه و توزیع محصولات فرهنگی، اجتماعی، علمی و هنری، انجام پژوهش میدانی با موضوع وضعیت اقامه نماز و آسیبشناسی برنامهها در حوزه ستاد اقامه نماز دانشگاه انجام میشود.
نشریات دانشجویی و کانون:
معاونت دانشجویی و فرهنگی در پی رسالت فرهنگی و اجتماعی خود در مدت چهار ماهه منتهی به پایان سال ۱۳۹۵ با تلاش بیوقفه تیم فرهنگی این معاونت موفق به راهاندازی چهار نشریه دانشجویی و تجهیز فیزیکی کانون دانشجویی هلال احمر و تصویب تقاضای تشکیل کانونهای دانشجویی با عناوین، هدف، عصر و مهدویت در شورای فرهنگی دانشگاه شده که تکمیل فرآیند اداری آن در دست اقدام است و از سوی دیگر تقاضای تشکیل کانون اساتید با عنوان علمی فرهنگی بهتازگی واصل شده است.
این نشریات عبارتند از نشریه علمی فرهنگی، تماشا متعلق به کانون دانشجویی هدف، نشریه علمی فرهنگی راه عدالت متعلق به کانون دانشجویی شهید حاجقلیزاده، نشریه ورزشی، فرهنگی تکنوپرس متعلق به کانون دانشجویی عصر و نشریه علمی ارتقای سلامت متعلق به انجمن دانشجویان رشته پرستاری. نشریه تکنو پرس در سامانه نشریات دانشگاه آزاد اسلامی کل کشور به تعداد ۴ هزار و ۵۶۶ بازدیدکننده داشته است که رکورد قبلی ۸۰۰ نفر بازدیدکننده بود.
آزمایشگاههای واحد خوی:
ساختمان کارگاه فنی و مهندسی امیرکبیر:
ساختمان کارگاه فنی مهندسی شهید چمران:
مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی:
مرکز رشد واحدهای فناور تخصصی کشاورزی دانههای روغنی و گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی نخستین مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در شمال غرب کشور با هدف کمک و حمایت از ایدههای فناورانه اعضای هیئت علمی، دانشجویان، دانشآموختگان دانشگاهی و تمام افراد صاحب ایده که در قالب هسته فناور برای تثبیت و تکمیل ایده و تیم کاری، شناخت بازار و ساخت نمونه اولیه و نهایتاً آمادگی برای ایجاد یک واحد شرکت فناور مبتنیبر (علم و فناوری دانشبنیان با جهتگیری اقتصادی و ورود به دوره رشد و تولید محصول یا خدمات با استفاده از دستاوردهای پژوهشی و در قالب یک شرکت یا مؤسسه با هیئت حقوقی مستقل از مرکز رشد تشکیل میشوند و در زمینه پژوهشهای کاربردی، توسعهای، طراحی مهندسی، مهندسی معکوس، انتقال فناوری، ارائه خدمات تخصصی و تجاریسازی فعالیت میکنند، در سال ۱۳۹۲ راهاندازی شد.
مزرعه تحقیقاتی گلستان ۵ هکتاری گل محمدی دانشگاه آزاد اسلامی خوی؛ راهاندازی در سال ۱۳۹۶
گل محمدی بهعنوان یکی از گیاهان راهبردی در زمینه حمایت از توان اقتصادی منطقه، اشتغالزا بوده و با توسعه باغداری و ایجاد صنایع کوچک تبدیلی وابسته موقعیت ویژهای را در شهرستان خوی به خود اختصاص داده است. کاشت گل محمدی در وسعت پنج هکتار در این شهرستان برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی خوی اجرا شده و انواع گونههای این گیاه، مانند گونه محلی خوی، قمصر و ... در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی کشت شده است.
رشتههای تحصیلی مصوب به تفکیک گروه و دوره تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی:
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/